Hoppa till innehåll
Background image

Så funkar
Allévo

Att gå ner i vikt och även behålla sin vikt brukar vara lättare sagt än gjort. Det ligger i vår natur att vilja äta. För att gå ner i vikt måste man inta färre kalorier än vad man gör av med, det handlar om energibalansen. Det handlar inte om att ta bort, utan snarare om att byta ut och göra rätt näringsmässiga val.

Oavsett om du är ute efter viktnedgång eller bara vill göra hälsosammare val i din vardag så har Allévo produkterna som hjälper dig på vägen – varje dag. För att du ska hitta den väg som passar dig bäst har vi delat in användningen i tre steg. Du kan börja med vilket steg du vill och du kan alltid byta mellan de olika stegen.

Så här kan Allévo användas

Steg 1. Kickstart

Upplägg: 5 x Allévomål per dag.

Vill du ha snabba resultat och samtidigt en säker och trygg viktnedgång? Då passar en kickstart bra för dig. Det är ofta motivationshöjande att starta sin viktresa med detta steg. Byt ut samtliga måltider mot Allévo Very Low Calorie Diet (VLCD). Allévo VLCD är en komplett kostersättning för viktkontroll med mycket lågt energiinnehåll. Perfekt för dig som vill gå ner i vikt samtidigt som du får i dig alla viktiga näringsämnen samt vitaminer och mineraler.

Så här gör du: Ät/drick fem portioner Allévo VLCD per dag. Du kan kombinera produkterna efter eget tycke och smak. Fem portioner Allévo ger dig enbart ca 750 kcal/dag, mot ett normalt energiintag som brukar vara omkring 2000–2500 kcal/dag. Du kan inta dina portioner när du vill under dagen, men det är viktigt att du får i dig alla fem måltider. Kom ihåg att sprida ut måltiderna relativt jämnt under dagen. Hur länge du vill köra detta steg bestämmer du själv, men om du ersätter alla mål med Allévo VLCD kan du göra det upp till 8 veckor utan rådgivning från hälso- eller sjukvårdspersonal.

Allévos produkter är enkla och snabba att tillaga, det enda du behöver är en shaker/visp och en mikrovågsugn eller ugn för de varma måltiderna.

Exempel på dagsmeny: Allévo VLCD-gröt till frukost, Allévo VLCD Shake på förmiddagen, Allévo VLCD Potatis- och purjolökssoppa till lunch, Allévo VLCD Shake på eftermiddagen och avsluta sedan dagen med ytterligare en Allévo VLCD-gröt.

Du kan också ersätta något/några mål med Allévo måltidsersättare (bar/dryck). Då skulle en dagsmeny kunna se ut så här: 3 stycken valfria VLCD och 2 stycken Allévo One Meal Bar.

Tips och bra att tänka på:

 • Var beredd på en tuff utmaning. Rensa ur skåpen hemma på sådant som du vet kan vara dina fallgropar. Ladda upp med olika Allévoprodukter och variera dina måltider. Häll upp i fina glas eller skålar när du äter/dricker dina måltider.
 • Många upplever att de tre-fyra första dagarna är tuffast. Efter det kommer kroppen ofta in i ketos och därmed minskar hungerkänslorna.
 • Sätt upp kort- och långsiktiga mål. Exempelvis viktmål, mätning av utvalda kroppsdelar, provning av kläder som du vill komma i. Ett mål kan också vara att unna sig ett nytt klädesplagg efter ett visst antal dagar/veckor. Gör så mätbara och konkreta mål som möjligt och väg dig inte varje dag.
 • Det är okej att dricka kaffe och te.
 • Drick mycket vatten, gärna 2 liter per dag.
 • Ta gärna power-walks eller ägna dig åt annan lättare motion.
 • För att få ytterligare mättnadskänsla kan du använda Allévo Weight Loss Capsules – en fibertablett som tas 30 minuter innan måltid. Tabletterna sväller i magen så att du får ökad mättnadskänsla.

Steg 2. Viktminskning

Upplägg: 4 x Allévomål per dag + 1 vanlig måltid.

Så här gör du: I detta steg kombinerar du Allévo med vanliga måltider. Du kan börja med detta steg direkt – alternativt som en fortsättning – efter din kickstart. Ett bra tips är att behålla det mål du tycker bäst om. Om du till exempel har frukost som favoritmåltid, ät en vanlig (hälsosam) frukost och byt ut dina övriga mål mot Allévo. Om du har små barn kan det vara ett bra upplägg att äta vanlig middag tillsammans med familjen och istället byta ut övriga mål mot Allévo. Gör det som funkar bäst för dig!

Exempel på dagsmeny: Allévo VLCD-gröt till frukost, Allévo One Meal Drink som mellanmål, Allévo One Meal Bar till lunch, Allévo VLCD Shake på eftermiddagen och avsluta dagen med en hälsosam ”vanlig” middag.

Tips och bra att tänka på:

 • Planera vilket mål du ersätter med vanlig hälsosam mat. Sök upp bra recept på nätet och handla och förbered så du har allt hemma till veckans måltider (handla ej hungrig).
 • Rensa bort dina fallgropar hemma i kylen och skafferiet och ladda upp med grönsaker och andra kalorisnåla och hälsosamma produkter så att du är beredd när suget sätter in.
 • För att få ytterligare mättnadskänsla kan du använda Allévo Weight Loss Capsules. En fibertablett som tas 30 minuter innan måltid. Tabletterna sväller i magen så att du får ökad mättnadskänsla.
 • Du kan kombinera Allévo med 5:2-dieten. Ersätt alla mål under ”2-dagarna” med Allévo.
 • Motion: Gå gärna power-walks, jogga eller rör på dig med sådant som du tycker är kul.
 • Det finns många fallgropar och det är lätt att göra små misstag. Men kom ihåg: det går alltid att ta nya tag! Har du avvikit från det du planerat, var inte hård mot dig själv utan återgå till dina goda vanor.

Steg 3. Behålla/ha en sund livsstil

Upplägg: Övervägande vanliga måltider, byt ut något mål per dag mot Allévo.

Så här gör du: En utmaning för många är att behålla sin nya vikt. Nu handlar det om att äta vanlig mat som en bas och då är det förstås viktigt att välja en hälsosam kost. Tänk att halva tallriken gärna får vara rotfrukter och grönsaker. En hjälp på vägen kan vara att fortsätta att behålla Allévo som något mål om dagen. Dessutom: Om du vet att du kommer äta lite extra på helgen så kan du ta en hel Allévo-dag tidigare i veckan.

Även om du inte har gått ner i vikt utan bara vill välja ett hälsosamt mål med vitaminer, mineraler och näringsämnen – men inga onödiga kalorier – är Allévo ett perfekt val. Istället för lunch på ett snabbmatställe, ta en promenad och ät/drick en Allévomåltid.

Många av oss har vardagar fyllda av jobb, familjeliv, intressen, träning, ”lördag-hela-veckan intag” och sötsug. Att leva hälsosamt kräver vilja, kunskap och tid. För de dagar när du inte har tid eller möjlighet vill vi erbjuda dig hälsosamma val. Allévo finns alltid där för dig, för att din hälsosamma livsstil ska bli långsiktig och hållbar.

Exempel på dagsmeny: Hälsosam frukost, en morot på förmiddagen, Allévo VLCD eller One Meal Bar till lunch, en frukt som mellanmål och en hälsosam middag med vanlig mat.

Tips och bra att tänka på:

 • Planera dina måltider, på nätet finns många recepttips på smala och goda rätter.
 • Handla aldrig hungrig.
 • Som helgsnacks, välj grönsaksfat med blomkål, morötter, paprika och gurka och lyxa till det med en dippsås. Du kan också dela upp en Allévo One Meal Bar i små delar och äta.
 • Ha alltid Allévo hemma så att du snabbt och enkelt kan byta ut enstaka måltider.
 • Ha några Allévo bars/drycker i bilen, på jobbet och i väskan så undviker du lättare de situationer när det är väldigt lätt att stoppa i sig onyttiga och kaloririka snacks.
 • Ingenting är förbjudet, tänk bara på mängden.
 • Ät din måltid långsamt. Känn efter om du verkligen behöver ta mat en gång till, mättnaden kommer oftast efter en liten stund.
 • Håll igång! Försök att få in regelbundna fysiska aktiviteter, till exempel en daglig power-walk, träning på utegym, padel med goda vänner eller en golfrunda. Det viktigaste är att du gör något du själv tycker är kul.
 • Kom ihåg, om du av någon anledning faller tillbaka till din tidigare ”osunda” livsstil så kan du alltid starta om med Allévo.